Intervju Adrijana Dimec – Ko manj postane več

junij 2021

Življenje tukaj in zdaj

Pred kratkim si zapisala, da je življenje najlepše živeti zelo počasi. Meniš, da pogosto pozabimo na tukaj in zdaj? 

Mislim, da je to v današnjem času postala umetnost, ki so je vešči le redki. Se mi zdi, da se nas je v tem obdobju večina ujela v past razmišljanja, da se moramo gnati 120-% z namenom, da dosežemo čim več, ustvarimo čim več ter si prizadevamo za boljši jutri, pri čemer pa pozabimo polagati pozornost na te vsakdanje, preproste stvari. 

Po tem zares posebnem letu, a se ti zdi, da so se naše vrednote spremenile? 

Predvidevam, da se nas je večina vsaj enkrat v tem letu zavedala pomena zdravja in čutila hvaležnost, da smo zdravi in da vsaj za trenutek tega nismo jemali za samoumevno.

“Se mi zdi, da se nas je v tem obdobju večina ujela v past razmišljanja, da se moramo gnati 120-% z namenom, da dosežemo čim več, ustvarimo čim več ter si prizadevamo za boljši jutri, pri čemer pa pozabimo polagati pozornost na te vsakdanje, preproste stvari. “

Nega telesa, nega duše

Veliko si raziskovala, kaj potrebuje telo, ko prehaja iz adolescence v odraslo dobo. Od prehrambenih dodatkov do posebne nege. Česa pa ne bi nikoli izpustila? 

Pri tem sem zelo preprosta oziroma se ravnam po načelu manj je več. Sama nikoli ne bi šla v posteljo brez predhodnega tuširanja ali ne da bi si očistila make up iz obraza. Ni mi hujšega občutka, kot to. 

Pogosto pozabimo, da je manj lahko več. Pri negi telesa lahko kvaliteten produkt naredi veliko več kot pet spontanih nakupov. Kako pa ti izbiraš produkte za nego telesa? 

Zaradi mojega načina dela imam to srečo (ali nesrečo, kakor vzameš), da sem nenehno “primorana” testirati nove izdelke za nego telesa in tako znam res prepoznati tiste, ki izstopajo.

Potovanja, ki širijo obzorja

Ritem potovanj se je za nekaj časa ustavil, pa je to spremenilo tvoje doživljanje sveta? 

Moje doživljanje sveta se je spremenilo že pred pandemijo. V mladosti sem ogromno potovala, se za eno poletje tudi preselila v Ameriko in tam delala. Res sem hrepenela po novih izkušnjah, kulturi, prav beden občutek se mi je bilo vsakič znova vrniti domov. Doživljanje potovanj se je zame spremenilo zato, ker je za moj okus postalo vse prenasičeno, v smislu res preveč ljudi na enem mestu. Seveda, potovanja so postala vse bolj dostopna in posledično so se najlepše destinacije spremenile v mravljišča. Praktično ničesar več si ne moreš pogledati, ne da bi za to ure in ure stal v vrsti in se prerival… 

Res sem dobila odpor do vsega tega in svoj oddih iščem na manj priljubljenih krajih, kjer mi mir pomeni več kot vse atrakcije na tem svetu.

“Moje doživljanje sveta se je spremenilo že pred pandemijo. … svoj oddih iščem na manj priljubljenih krajih, kjer mi mir pomeni več kot vse atrakcije na tem svetu.”

Odkrivanje novih krajev je priložnost za širjenje naših obzorij. Pri Pelii Organic tako odkrivamo sestavine, ki jih dodamo našim pilingom, kot so lotosova semena, kapuasujevo in mangovo maslo. Tudi sama si odkrivala moč kombinacije različnih vrst masel, še posebej v nosečnosti za preprečevanje nastanka strij. Kako so se izkazala? 

Glede na to, da sem od obeh nosečnosti odnesla le dve posamezni striji, bi rekla, da odlično. Se pa zavedam, da je k temu prispevalo še kaj drugega – hidracija, masaža in verjetno tudi genetika.

Za konec še malo sanjajmo. Kako bo izgledal tvoj prvi pokoronski dan, ko bodo vsi ukrepi odpravljeni in življenje ponovno odprto za vse stike in objeme? 

Jaz si želim samo na morje. To je to. Nobenih pretiranih načrtov, odklop z vonjem po slani vodi in borovcih, več ne rabim. 🙂

Več o Adrijani in njenem ustvarjanja lahko odkrijete na spletni strani Mera ter na njenem Instagram profilu.