Pravilnik o zasebnosti

September, 2020

 

 

Družba PELIA ORGANIC, d. o. o., spoštuje zasebnost svojih strank, zato z osebnimi podatki ravnamo skrbno, odgovorno, previdno in skladno z veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov v Republiki Sloveniji in Evropski Uniji.

Pravilnik o zasebnosti določa, kako družba PELIA ORGANIC, d. o. o., kot upravljavec podatkov v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov (»Splošna uredba o varstvu podatkov«) in Uredbe o e-zasebnosti (»Uredba o e-zasebnosti«), zbira in obdeluje osebne podatke ter druge podatke o uporabnikih.

Vaši osebni podatki bodo varovani in dostopni le pooblaščenim zaposlenim ter skrbno izbranim pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in za namen, ki je nujno potreben za izvajanje pravic in obveznosti iz sklenjenega pogodbenega razmerja s kupcem v spletni trgovini ali uporabnikom spletne strani, zakonitih obveznosti upravljavca, v skladu s podanimi privolitvami ter za potrebe zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec.

Ves čas obdelave skrbimo za ohranjanje zaupnosti in celovitosti podatkov ter preprečujemo njihovo izgubo oz. nenamerno uničenje. Osebnih podatkov ne bomo uporabili v namen, ki bi kakorkoli škodoval posamezniku, na katerega se podatki nanašajo, ali drugi vpleteni osebi. Z uporabo spletne strani ter z registracijo uporabniškega računa in/ali nakupom v spletni trgovini sprejemate te Splošne pogoje poslovanja in ta Pravilnik o zasebnosti (informacije o varstvu osebnih podatkov) ter potrjujete, da ste se z njimi seznanili in se strinjate z njihovo uporabo.

 

1. Kategorije osebnih podatkov

 

 

UPRAVLJAVEC ZBIRA IN OBDELUJE NASLEDNJE PODATKE:

1. IDENTIFIKACIJSKI PODATKI (ime, priimek, naziv podjetja, davčna št. podjetja, država, ulica, stanovanje, nadstropje, poštna št., mesto, telefon, e-poštni naslov, geslo, ID za DDV (če je kupec pravna oseba) – ti podatki se zbirajo ob oddaji naročila v spletni trgovini in ob registraciji uporabniškega profila;

2. KONTAKTNI PODATKI (naslov za dostavo, e-poštni naslov, telefonska številka, naslov za račun in profili v družbenih omrežjih, če uporabite funkcijo »Deli na družbenih omrežjih«) –  ti podatki se zbirajo ob oddaji naročila v spletni trgovini in ob registraciji uporabniškega profila;

3. NASTAVITVE V UPORABNIŠKEM RAČUNU (uporabniški profil, shranjeni naslov za dostavo, naročila na novice, nakupovalni seznam, priljubljeni artikli, itd.) – ti podatki se shranjujejo zgolj za vpogled s strani registriranega uporabnika, administrator nima vpogleda v seznam priljubljenih artiklov in želja;

4. PODATKI O NAROČILIH (podatki o naročenih artiklih, načinu plačila, reklamacijah, uveljavljanju stvarnih napak, pritožbah);

5. PODATKI O SPLETNIH NAVADAH IN INTERESIH OBISKOVALCEV SPLETNE TRGOVINE (kako anonimizirani uporabniki uporabljajo spletno stran, podatki o iskanih artiklih in storitvah, uporabljenih povezavah, načinu iskanja in pomikanja po spletni strani/trgovini in podatki o napravah, prek katerih dostopajo do spletne strani (IP-naslovi, lokacija, ID naprave, drugi tehnični parametri naprave – operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica brskalnika, referenčna stran, datum in ura dostopa, količina prenesenih podatkov, status prenosa, vmesnik, jezik, različica brskalnika ter podatki, pridobljeni prek piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav) –  ti podatki se uporabljajo za storitve Google Analytics, predvsem Search Console, teh podatkov ne uporabljamo za reklamne namene.

Prek vašega IP-naslova vam omogočimo dostop do naše spletne strani. Ko vašega IP-naslova v ta namen ne potrebujemo več, ga skrajšamo tako, da odstranimo zadnji oktet vašega IP-naslova. Metapodatke, vključno s skrajšanim IP-naslovom, bomo uporabili za analizo vedenja uporabnikov, kar pripomore k izboljšanju kakovosti delovanja in storitev naše spletne strani ali aplikacije.;

6. IZPELJANI PODATKI, med katere sodijo osebni podatki, pridobljeni iz uporabniškega profila podatki o artiklih, ki jih uporabnik kupi, podatki o spletnih navadah in vedenju uporabnika v povezavi z branjem sporočil – gre predvsem za podatke o potrošniških navadah in odnosu do različnih artiklov in storitev.

 

2. Namen obdelave osebnih podatkov

 

2.1 Obdelava osebnih podatkov neregistriranih gostov na spletni strani zaradi spremljanja in izvršitve prejetih naročil ter pridobivanja analitičnih podatkov za namene optimizacije spletne strani in ponudbe v spletni trgovini

 

Za namen izvedbe naročila se obdelujejo naslednji osebni podatki uporabnika: ime, priimek, naziv podjetja, davčna št. podjetja, država, ulica, stanovanje, nadstropje, poštna št., mesto, telefon, e-poštni naslov. Zagotavljanje teh osebnih podatkov s strani uporabnika je obvezno za potrebe izvedbe naročila in predstavlja pogoj za uporabo navedene storitve. Opustitev posredovanja osebnih podatkov bo imela za posledico, da naročila ne bo mogoče oddati.

 

2.2 Obdelava osebnih podatkov zaradi registracije uporabniškega profila za namene uporabe profila v spletni trgovini

Za namene uporabe uporabniškega računa v spletni trgovini www.pelia-organic.com, ki vključuje vse e-storitve spletne trgovine, se obdelujejo naslednji osebni podatki uporabnika: ime, priimek, naziv podjetja, davčna št. podjetja, država, ulica, stanovanje, nadstropje, poštna št., mesto, telefon, e-poštni naslov in geslo.

Osebni podatki se zbirajo in obdelujejo zaradi poenostavitve in olajšanja naročanja artiklov ter storitev; omogočanja dostopanja uporabnikov do informacij, povezanih z njihovimi naročili; izboljšanja preglednosti administrativnih postopkov pri izvedbi naročila; shranjevanja priljubljenih artiklov in artiklov, ki jih uporabnik doda v košarico; pregleda preteklih naročil; zagotavljanja ugodnosti z uporabo kuponov; urejanja naročanja na e-novice in oglasna sporočila; obveščanja uporabnika o zanj prilagojenih ponudbah; optimizacije poslovanja z uporabo analize in preučevanja nakupovalnih navad uporabnikov v anonimizirani obliki ter prilagajanja ponudbe željam in interesom uporabnika; optimizacije stroškov poslovanja s ciljem doseči najvišjo raven zadovoljstva uporabnikov (te podatke upravljavec obdeluje v anonimizirani ali psevdonimizirani obliki); olajšanja uveljavljanja reklamacij in drugih pravic potrošnika; obveščanja uporabnika v primeru tehničnih ali pravnih vprašanj pri uporabi spletne trgovine in drugih spletnih storitev upravljavca.

Upravljavec lahko tudi občasno pozove uporabnika k preveritvi točnosti svojih podatkov v uporabniškem profilu. Zagotavljanje teh osebnih podatkov s strani uporabnika je prostovoljno, vendar predstavlja pogoj za registracijo za uporabo uporabniškega profila. Opustitev posredovanja osebnih podatkov bo imela za posledico, da uporabnik ne bo mogel registrirati in uporabljati uporabniškega profila v spletni trgovini.

Obdelava podatkov pri uporabi uporabniškega profila ne vključuje profiliranja.

 

2.3 Obdelava osebnih podatkov za namene neposrednega trženja

Za namene neposrednega trženja s strani upravljavca prek pošte ali e-pošte (npr. pošiljanje novic in oglasov, pošiljanje e-sporočil z aktualnimi ponudbami, vabila na družabne dogodke in obvestila o brezplačnih storitvah ter trženje na družbenih omrežjih v sodelovanju z drugimi medijskimi ponudniki, kot npr. Facebook ali Google) se lahko obdelujejo naslednji osebni podatki uporabnika: ime, priimek, e-naslov, poštni naslov, država, telefonska št., vrsta opravljene storitve.

Upravljavec bo uporabljal osebne podatke uporabnika za namen neposrednega trženja le po predhodnem izrecnem in prostovoljnem soglasju uporabnika. Uporabnik lahko kadarkoli umakne soglasje tako, da pošlje sporočilo na e-naslov info@pelia-organic.com, ali z uporabo povezave za odjavo od prejemanja informacij in oglasnih sporočil, ki je posredovana v vsakem e-sporočilu upravljavca in vsebuje sporočilo z vsebino neposrednega trženja. Umik soglasja s strani uporabnika ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov, izvedene na podlagi predhodno (pred njegovim umikom) podanega soglasja.

 

2.4 Obdelava osebnih podatkov za namene izpolnjevanja zakonskih obveznosti

Osebne podatke uporabnika lahko upravljavec obdeluje z namenom izpolnjevanja svojih zakonskih obveznosti. To vključuje predvsem:

a) obdelavo podatkov o plačilih za storitve, za namene izpolnitve davčne in računovodske obveznosti ter

b) razkritje informacij, ki jih zahtevajo oblastni organi, vključno s sodišči, na podlagi in v obsegu splošno veljavnih določb.

 

2.5 Obdelava osebnih podatkov uporabnika za namene legitimnih interesov upravljavca ali tretje osebe , če tak legitimen interes ne prevlada nad interesi ali temeljnimi pravicami in svoboščinami uporabnika

Upravljavec lahko osebne podatke uporabnika obdeluje za namene legitimnih interesov upravljavca, npr. uveljavljanja, izvajanja ali obrambe pravnih zahtevkov, da bi zaščitil pravice in interese upravljavca, drugih uporabnikov ali tretjih oseb, za izvajanje in izvrševanje pravic in obveznosti, določenih v Splošnih pogojih uporabe ali za namene statusnih sprememb ter reorganizacije.

Upravljavec zbira osebne podatke prek piškotkov tudi ob obisku njegovih spletnih strani – za namene zagotavljanja določenih funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletne strani in spletne trgovine ter štetja uporabnikov na spletni strani. Več o uporabi piškotkov lahko preberete v nadaljevanju.

Upravljavec zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske ukrepe za zagotavljanje popolne varnosti nakupa in varstva osebnih podatkov ob nakupu artiklov ter naročilu storitev prek spleta. Podatki so kodirani in v zaščiteni obliki preneseni na strežnik upravljavca. Na ta način se zagotavlja varnost pred prestreganjem uporabnikovih osebnih podatkov v spletni trgovini s strani tretjih oseb. Pri plačevanju artiklov upravljavec zagotavlja varnost prek certificiranega plačilnega sistema.

 

3. Funkcije družbenih medijev in ponudnikov plačilnih storitev kot tretjih oseb

Spletna stran uporablja funkcije družbenih omrežij (Facebook, Instagram) in ponudnikov plačilnih storitev (PayPal, itd.), ki jih upravljajo tretje osebe. Te funkcije lahko a.) zbirajo podatke (ime in priimek, elektronski naslov, telefonska številka, poštni naslov, datum rojstva, podatke za plačilo – številka kreditne/debetne kartice, datum poteka veljavnosti, številka CVV/CVC in ime imetnika kartice, vaš IP-naslov, strani, ki jih obiskujete na naši spletni strani) in b.) nastavijo piškotke ali uporabijo podobne tehnologije, ki omogočajo pravilno delovanje posamičnih funkcij.

Če je uporabnik prijavljen v svoj uporabniški račun pri tretji osebi, bo tretja oseba lahko povezala podatke o njegovem obisku na naših spletnih straneh prek njegovega uporabniškega računa. Podobno lahko tretja oseba zabeleži interakcije uporabnika s temi funkcijami tudi, ko obišče npr. Facebook- ali Instagram-stran družbe Pelia Organic, d. o. o. Interakcije posameznika s temi funkcijami ureja politika zasebnosti tretje osebe, ki nudi to funkcijo. Če želite izvedeti več o zbiranju in obdelavi osebnih podatkov s strani tretje osebe, preberite njen (zadevni) Pravilnik o zasebnosti.

 

4. Povezave do drugih spletnih mest

Spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki jih upravljajo tretje osebe. Opozarjamo vas, da ob obisku teh povezav pregledate politiko zasebnosti in varnosti teh zunanjih spletnih mest. V vsakem primeru pa naj uporabnik preveri politiko zasebnosti teh zunanjih spletnih mest, preden jim posreduje svoje osebne podatke.

 

 

5. Nagradne igre

V nagradni igri družba PELIA ORGANIC, d. o. o., na podlagi vašega pisnega soglasja zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime in priimek, poštni naslov, naslov e- poštni naslov, datum začetka sodelovanja, izbiro zmagovalca, nagrado, odgovor na vprašanje.

Družba PELIA ORGANIC, d. o. o., take osebne podatke obdeluje zato, da lahko organizira nagradno igro, obvesti zmagovalca, mu izroči nagrado, izpelje dogodek, izpolni svoje zakonske obveznostih in za namene trženja v skladu s podanimi soglasji.

 

 

6. Pravice uporabnikov spletne strani

 

 

6.1 Sprememba in točnost podatkov ter pravica do popravka

Uporabnik jamči za pravilnost, točnost in resničnost podatkov, ki jih posreduje upravljavcu. Upravljavec ne odgovarja za morebitne posledice netočnih, napačnih ali neresničnih podatkov, posredovanih s strani uporabnika.

Uporabnik je dolžan, najkasneje v 15 dneh po nastanku spremembe, upravljavcu pisno sporočiti vsako spremembo oziroma dopolnitev osebnih podatkov (zlasti ime, priimek, elektronski naslov itd.).

Uporabnik spremeni podatke v svojem uporabniškem profilu tako, da pravico do popravka pisno uveljavlja prek e-poštnega naslova info@pelia-organic.com.

Upravljavec bo spremembo podatkov upošteval v roku 5 delovnih dni, vendar najkasneje v roku 1 meseca od dne prejema pisnega obvestila o spremembi osebnih podatkov. V primeru, da uporabnik ne sporoči spremenjenih podatkov, upravljavec ne jamči za morebitne napake pri posredovanju naročil, promocijskih in drugih sporočil ter uveljavljanju ugodnosti.

Za spremembo osebnih podatkov za zadevno naročilo po oddanem naročilu, glejte Splošne pogoje poslovanja.

 

6.2 Pravica do ugovora oz. preklica privolitve v uporabo podatkov za namene oglaševanja in trženja

 

Uporabnik, ki je podal privolitev v uporabo svojih osebnih podatkov, lahko kadarkoli, začasno ali trajno ugovarja obdelavi podatkov za namen:

a) neposrednega trženja – posredovanja splošnih ponudb in ugodnosti,

b) obveščanja uporabnika o njemu prilagojenih ponudbah,

c) izvajanja trženjskih raziskav.

Uporabnik ne more podati ugovora glede drugih namenov obdelave njegovih osebnih podatkov v zvezi z uporabo uporabniškega profila, razen, če zahteva izbris svojega uporabniškega profila, v skladu s splošnimi pogoji uporabe spletne trgovine. V tem primeru izgubi vse pravice in ugodnosti, ki izhajajo iz imetništva uporabniškega profila.

Uporabnik lahko spremembe svojega soglasja upravljavcu sporoči prek e-poštnega naslova info@pelia-organic.com.

Upravljavec, v primeru prejema ugovora oz. spremembe nastavitve obveščanja, običajno prepreči oz. prilagodi obveščanje v roku največ 5 delovnih dni, vendar najkasneje v roku 1 meseca od prejema ugovora oziroma spremembe nastavitev uporabnika. V primeru, da je bila kampanja za obveščanje pripravljena pred obdelavo ugovora oz. spremembo nastavitev, obstaja možnost, da bo uporabnik kljub temu prejel še zadnje obvestilo. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov uporabnika pred njenim preklicem.

Uporabnik lahko kljub ugovoru ali spremembi nastavitev uporablja svoj uporabniški profil v spletni trgovini. Po tem bo prejemal samo informacije, ki so potrebne za izvajanje oddanih naročil in osnovno uporabo uporabniškega profila.

 

 

7. Drugi uporabniki osebnih podatkov

Upravljavec ne bo posredoval uporabnikovih osebnih podatkov tretjim osebam, brez pisne privolitve oz. predložitve pooblastila s strani uporabnika. Izjema velja le za:

a) ZUNANJE POGODBENE IZVAJALCE, ki podatke obdelujejo izključno v imenu, za račun, po navodilih in pod nadzorom upravljavca (npr. ponudnikom storitev, ki opravljajo storitve za upravljavca in pri katerih upravljavec naroča določene artikle, kadar je to potrebno za izvedbo pogodbe; tiskarji, oglaševalske agencije, IT-službe, računovodske službe in administrativni skrbniki); le-te upravljavec skrbno izbira in spremlja njihovo delo;

b) DRŽAVNE ORGANE, na podlagi njihove obrazložene pisne zahteve za potrebe vodenja konkretnega postopka.

Zgoraj navedene družbe se lahko nahajajo v državah izven Evropske unije (v nadaljevanju: “tretje države”), kjer raven varstva osebnih podatkov morda ni tako celovita kot v Evropski uniji. Upravljavec se zavezuje, da bo v primeru prenosa podatkov v tretje države zagotovil izvajanje ustreznih ukrepov za zaščito osebnih podatkov uporabnika (npr. s sklepanjem sporazumov o prenosu osebnih podatkov, ki vključujejo standardne določbe o varstvu podatkov, ki jih je sprejela oz. odobrila Evropska Komisija).

 

 

8. Rok hrambe osebnih podatkov

Upravljavec bo osebne podatke uporabnika hranil, dokler bo uporabnik imel registriran profil, razen, če daljšo hrambo določenih podatkov predpisuje zakon in zanjo določa poseben rok hrambe. V primeru preklica uporabniškega profila s strani upravljavca, bodo podatki, v skladu z internimi pravili upravljavca in davčno zakonodajo, hranjeni še 5 let od preklica (razen, če zakon določa daljši čas hrambe) in v tem času ne bodo obdelani za druge namene.

 

 

9. Uporabniške pravice in njihovo uveljavljanje

Uporabnik ima pravico poslati pisno zahtevo za dostop do njegovih osebnih podatkov oz. podatkov, ki se nanašajo nanj, na sedež upravljavca Pelia Organic, d. o. o., Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, SI-2000 Maribor ali na e-poštni naslov info@pelia-organic.com. Na enak način lahko uporabnik  uveljavlja pravico do omejitve obdelave, popravka, izbrisa podatkov, prenosljivosti podatkov ali ugovarja obdelavi svojih osebnih podatkov.

Zahteve uporabnikov je upravljavec dolžan izpolniti v roku 1 meseca od prejema zahteve, ta rok pa se po potrebi podaljša za največ 2 dodatna meseca (glede na kompleksnost zadeve). V primeru suma kršitev pri obdelavi osebnih podatkov ima posameznik pravico vložiti pritožbo na Urad informacijskega pooblaščenca, na naslovu: Zaloška 59, SI-1000 Ljubljana, www.ip-rs.si.

 

 

10. Informacije o varstvu osebnih podatkov

Uporabnik lahko vsa vprašanja v zvezi z varstvom osebnih podatkov in uveljavljanjem svojih pravic pošlje:

a) na poštni naslov: Pelia Organic, d. o. o., Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, SI-2000 Maribor, EU

b) na e-poštni naslov: info@pelia-organic.com.

 

 

11. Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke, zato navajamo podrobnosti o rabi piškotkov in o možnostih nadzora nad shranjevanjem oz. brisanjem piškotkov.

 

 

11.1 Kaj so piškotki?

Informacije, ki se s spletnega mesta prenesejo na trdi disk uporabnikovega računalnika, imenujemo »piškotki«.

To niso računalniški programi temveč majhne podatkovne datoteke, ki spletnim mestom omogočajo dostop do podatkov o vzorcih brskanja s strani posameznega uporabnika in njihovo shranjevanje.

Večina spletnih mest uporablja piškotke, ker so eno od orodij za izboljšanje uporabniške izkušnje spletnega mesta. S pomočjo piškotkov spletna mesta zagotavljajo osebno prilagojene storitve (npr. shranijo prijavne podatke, ohranijo artikle v košarici ali prikažejo relevantno vsebino).

Obstaja več vrst piškotkov, ki so navedene v nadaljevanju. Glede na trajanje shranjevanja piškotkov pa velja: začasni piškotki (ali sejni piškotki) se zbrišejo, ko zaprete brskalnik; stalni piškotki pa se ne zbrišejo, temveč ostanejo shranjeni na trdem disku uporabnika, dokler jih ta aktivno ne izbriše ali dokler ne potečejo (odvisno od nastavitev časa hranjenja piškotka pri uporabniku s strani spletnega mesta).

 

 

11.2 Onemogočanje in brisanje piškotkov

Večina brskalnikov je nastavljenih na samodejni sprejem piškotkov.

Piškotke lahko onemogočite v vašem brskalniku, a vedite, da lahko hkrati onemogočite tudi funkcije, ki jih to spletno mesto potrebuje za pravilno delovanje.

Za podrobnejše informacije o piškotkih obiščite www.aboutcookies.org. To spletno mesto vsebuje celovite in neodvisne informacije o onemogočanju piškotkov z nastavitvami brskalnika ali o brisanju piškotkov, ki so že shranjeni na vašem računalniku.

Za izbris piškotkov s svoje mobilne naprave glejte navodila za uporabo vaše naprave.

 

 

11.3 Vrste piškotkov

Za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje to spletno mesto torej uporablja piškotke. Pri vsakem dostopanju do spletnega mesta sledi prenos / dostop do piškotkov. Vrste piškotkov so navedene v nadaljevanju.

Nujno potrebni piškotki (angl.: Strictly necessary cookies) – Ti piškotki so nujni za pomikanje po spletnem mestu in uporabo vseh funkcij, kot je npr. dostop do varnih območij spletnega mesta. Brez teh piškotkov vam ne moremo zagotavljati zahtevanih storitev, kot je na primer izvedba nakupa.

Piškotki za spremljanje delovanja (angl.: Performance cookies) – Ti piškotki zbirajo informacije o tem, na kakšen način uporabniki uporabljajo spletno mesto, na primer, do katerih strani najpogosteje dostopajo in ali na teh straneh naletijo na obvestila o napakah. Ti piškotki ne zbirajo informacij, s katerimi bi bilo mogoče identificirati uporabnika. Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so prikazane v agregirani obliki, zato so anonimizirane. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletnega mesta.

Funkcionalni piškotki (angl.: Functionality cookies) – Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo shranjevanje vaših izbir (kot npr. ime, jezik ali regija) in vam zagotovijo izboljšane, osebno prilagojene funkcije. Podatki, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimizirani, zato ti piškotki ne morejo slediti vašim dejavnostim med brskanjem po drugih spletnih mestih.

Tarčni ali oglaševalski piškotki (angl.: Targeting or Advertising cookies) – S pomočjo teh piškotkov prikazujemo oglase, glede na vaše interese. Poleg tega z njihovo pomočjo omejimo število prikazov določenega oglasa in si pomagamo pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Z izrecnim dovoljenjem družbe PELIA ORGANIC, d. o. o., jih namestijo akterji naše oglaševalske mreže. Ti piškotki si zapomnijo, da ste obiskali spletno mesto in te informacije delijo z drugimi organizacijami, npr. z oglaševalci. Tarčni ali oglaševalski piškotki so pogosto povezani s funkcionalnostjo strani, ki jo zagotavlja zadevna druga organizacija.

 

11.4 Seznam piškotkov

 

 

Ime Namen Ponudnik Čas trajanja
NID Piškotek, ki si zabeleži vaše iskalne preference (npr: preferiran jezik). Google 1 leto
PH_HPXY_CHECK Piškotek, ki ga uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov in nem ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika Pelia Organic Do zaprtja seje
cookielawinfo-checkbox-non-necessary Piškotek, ki se uporabljaja za shranjevanje soglasja uporabnika za piškotke v kategoriji “Nepotrebno”. Pelia Organic 1 leto
CookieLawInfoConsent Piškotek, ki zabeleži vašo nastavitev, da dovolite zapis piškotkov. Ne hrani nobenih osebnih podatkov. Pelia Organic 1 leto
_fbp Ta piškotek se uporablja za zagotavljanje ustreznejšega oglaševanja na Facebooku. Facebook 1 leto
_ga Uporablja se za razlikovanje uporabnikov. Google 2 leti
cookielawinfo-checkbox-necessary Piškotek, ki se uporabljaja za shranjevanje soglasja uporabnika za piškotke v kategoriji “Potrebno”. Pelia Organic 1 leto
_gat_gtag_UA_ Piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Google 1 minuta
_gid Piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Google 24 ur
fr Omogoča ad retargeting. Facebook 3 mesece
viewed_cookie_policy Piškotek si shrani “da”, ko je prikazana in sprejeta vrstica z informacijami o politiki zasebnosti. Pelia Organic 1 leto
wp-wpml_current_language Določa kateri jezik na strani je izbran. Pelia Organic Do zaprtja seje
woocommerce_cart_hash WooCommerceu pomaga določiti, kdaj se spremeni vsebina/podatki v košarici. Pelia Organic Do zaprtja seje
wp_woocommerce_session_ WooCommerceu pomaga določiti, kdaj se spremeni vsebina/podatki v košarici. Pelia Organic 2 dni
woocommerce_items_in_cart WooCommerceu pomaga določiti, kdaj se spremeni vsebina/podatki v košarici. Pelia Organic Do zaprtja seje
wordpress_logged_in_ Označuje, kdaj je uporabnik prijavljen in kdo to je. Pelia Organic Do zaprtja seje
wordpress_sec_ Označuje, kdaj ste prijavljeni in kdo ste, path / wp-admin. Pelia Organic Do zaprtja seje

 

 

12. Spremembe Pravilnika o zasebnosti

Upravljavec si pridržuje pravico kadarkoli spremeniti ta Pravilnik o zasebnosti. Obveznost obvestila o spremembi je izpolnjena z ustrezno objavo aktualne različice Pravilnika o zasebnosti na spletni strani www.peliaorganic.com. Sprememba Pravilnika o zasebnosti stopi v veljavo z dnem objave, razen, če veljavni predpisi določajo drugače. Nadaljnja uporaba spletne strani in storitev po prejemu obvestila pomeni, da se uporabnik strinja s spremembami Pravilnika o zasebnosti.

 

 

PELIA ORGANIC, d. o. o.

 

Iva Rat, direktorica