Splošni pogoji poslovanja

September, 2020

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa in prodaje izdelkov, ki ju izvaja podjetje PELIA ORGANIC, d. o. o., Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, SI-2000 Maribor. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine PELIA ORGANIC, d. o. o., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi e-poslovanja. Spletna trgovina PELIA ORGANIC, d. o. o., je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje PELIA ORGANIC, d. o. o., ki je upravljavec osebnih podatkov in ponudnik spletnih vsebin.  

Uporabnik je vsak obiskovalec spletne trgovine pelia-organic.com. Kupec je tisti uporabnik spletne trgovine, ki odda naročilo blaga ali storitve v spletni trgovini in tako s prodajalcem sklene pogodbo. Potrošnik je fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

PELIA ORGANIC, d. o. o., in uporabnik s temi splošnimi pogoji poslovanja urejata medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini PELIA ORGANIC, d. o. o.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo poslovanje spletne trgovine PELIA ORGANIC, d. o. o., pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Osebna izkaznica

Upravljavec spletne strani in ponudnik storitev oz. prodajalec

Družba: PELIA ORGANIC, kozmetika, proizvodnja, trgovina in storitve, d. o. o.

Naslov:    Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, SI-2000 Maribor, EU

E-pošta:    info@pelia-organic.com

URL:    www.pelia-organic.com

Matična številka:  8074445000

Davčna številka: 26488272

Registrirana pri: Okrožno sodišče v Mariboru

Poslovni računi in banke

SI56 6100 0001 8076 685 (odprt 13.10.2017 pri DH d. d.)

 

I. Pogoji uporabe

Z uporabo spletne trgovine se uporabnik strinja s Splošnimi pogoji poslovanja in s pogoji uporabe spletne strani. Upravljavec spletne trgovine si pridržuje pravico do spremembe Splošnih pogojev poslovanja (in uporabe). Če se uporabnik s Splošnimi pogoji poslovanja ne strinja, mu upravljavec odsvetuje uporabo spletne strani in trgovine. Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na Splošne pogoje poslovanja in pred oddajo naročila potrdi, da se je seznanil z njimi ter se z njimi strinja.

Vsebine spletne strani ni dovoljeno zbirati v kakršnihkoli podatkovnih bazah, prav tako jih, v kakršnikoli obliki, ni dovoljeno objavljati na drugih mestih.

 

II. Vrste uporabnikov

Obiskovalec spletne trgovine lahko zgolj pregleduje vsebine spletne trgovine ali pa opravi nakup brez registracije. Tak obiskovalec ima status »gosta«.

Obiskovalec se lahko registrira v spletno trgovino tako, da posreduje naslednje osebne podatke: ime, priimek, naziv podjetja, davčna št. podjetja, država, ulica, stanovanje, nadstropje, poštna št., mesto, telefon, e-poštni naslov, geslo; hkrati mora potrditi, da se je seznanil in se strinja z veljavnimi Splošnimi pogoji poslovanja. Po potrditvi dobi obiskovalec status »registriranega uporabnika«. Registracija je možna samo med postopkom naročanja blaga oz. storitve v spletni trgovini.

Ob registraciji se lahko uporabnik odloči, ali želi na podani e-poštni naslov prejemati e-novice in/ali oglasna sporočila, od katerih se lahko kadarkoli odjavi. Odjavo od e-novic in/ali oglasnih sporočil uporabnik sporoči upravljavcu po elektronski pošti, s klikom na povezavo za odjavo, ki je navedena v prejetem elektronskem sporočilu. 

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove e-pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo nedvoumno določata uporabnika in ga povezujeta z vnesenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik.

Odgovornost za skrbno varovanje uporabniškega imena in gesla je na strani posamičnega registriranega uporabnika. Zaradi varovanja osebnih podatkov odsvetujemo shranjevanje gesla v spletnem brskalniku. Hkrati svetujemo, da se registrirani uporabnik ob vsakem prenehanju uporabe odjavi iz spletne strani oz. zapre okno spletnega brskalnika. Če je uporabnik pozabil svoje geslo, ga lahko spremeni prek naše spletne strani. Če uporabnik domneva, da je nekdo njegovo geslo zlorabil, se uporabnik zavezuje, da bo o tem obvestil upravljavca spletne trgovine in poskrbel za spremembo gesla.

Za ukinitev uporabniškega računa uporabnik pošlje pisno zahtevo na naslov: info@pelia-organic.com.

Osebne podatke uporabnika bomo uporabili samo za namen sklenitve pogodbe ob nakupu v spletni trgovini in v okviru podanih prostovoljnih soglasij za prejemanje e-novic in/ali oglasnih sporočil. Glede roka hrambe posredovanih osebnih podatkov se uporabi Pravilnik o zasebnosti.

 

III. Potek naročila

Pri naročanju kupec izbere želeni artikel, ki ga doda v košarico, in želeno količino. Če kupec želi naročiti več izdelkov, preprosto doda nadaljnji želeni artikel v košarico ali spremeni količino izbranih izdelkov v košarici.

Vsi izbrani izdelki se zbirajo v košarici. Ko kupec zaključi z dodajanjem izdelkov v košarico, za oddajo naročila odpre košarico, ki se nahaja v desnem zgornjem kotu. V košarici lahko uporabnik preveri vsebino, jo po potrebni spremeni ali dopolni, se seznani s stroškom dostave, posodobi košarico, ali pa nadaljuje z nakupom s klikom na »nadaljuj na blagajno«.

Odpre se podstran »Zaključek nakupa«, kjer kupec vnese osebne podatke (obvezna je navedba podatkov, označenih z *), vnese kupon s kodo, potrdi, da je seznanjen s Splošnimi pogoji poslovanja in Pravilnikom o zasebnosti, izbere možnosti glede prejemanja e-novic in/ali trženjskih sporočil, ponovno preveri svoje naročilo in strošek dostave ter nato nadaljuje s klikom na »nadaljuj na PayPal«.

Odpre se spletna stran PayPal, kjer kupec dokonča nakup z varnim vnosom podatkov o plačilni kartici in potrditvijo plačila. 

Če je bilo naročilo uspešno posredovano naprej, se kupcu na spletni strani prikaže sporočilo: »Vaše naročilo je oddano

Po oddaji naročila bo kupec s strani prodajalca na posredovani e-poštni naslov prejel e-sporočilo s podrobnostmi svojega naročila in z obvestilom, da je naročilo oddano ter zabeleženo. Omenjeno e-sporočilo vsebuje tudi kontaktni naslov info@pelia-organic.com, kamor lahko kupec naslovi kakršnakoli dodatna vprašanja oz. zahteve po informacijah. Kupec bo s strani PayPal-a prejel tudi e-pošto o izvedenem plačilu in račun.

Kupec je dolžan, pred oddajo naročila preveriti pravilnost podatkov. Pozneje podanih ugovorov glede pravilnosti podatkov za izdajo računa prodajalec ne bo upošteval.

 

IV. Odprema blaga

Ob potrditvi naročila bo prodajalec kupca obvestil o predvidenem roku dostave naročenega blaga. Če kupec želi preklicati naročilo po potrditvi le-tega, lahko to stori prek e-poštnega naslova info@pelia-organic.com, vse do takrat, ko bo naročeno blago odposlano.

Prodajalec bo v dogovorjenem roku pripravil blago za odpremo ter ga odposlal na naslov kupca, ki ga je ta navedel ob naročilu. Če se rok dostave oz. dobave naknadno (torej po potrditvi naročila s strani prodajalca) nepričakovano podaljša, bo prodajalec kupca o tem obvestil s sporočilom na e-poštni naslov kupca, ki ga je ta posredoval ob naročilu.

 

V. Pomoč kupcem in uporabnikom spletne trgovine

Za dodatna vprašanja in pomoč pri nakupu se lahko obrnete na prodajalca vsak delavnik, med 9. in 16. uro, na e-poštni naslov info@pelia-organic.com.

 

VI. Plačilne metode

Plačilna kartica:  V spletni trgovini PELIA ORGANIC, d. o. o., lahko naročeno blago varno plačate s plačilno kartico, z uporabo PayPal-metode. Plačnik mora biti oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne kartice. V primerih, ko imetnik kartice ni državljan Slovenije in v primerih, ko prejemnik in plačnik nista ista oseba, si pridržujemo pravico do dodatnega preverjanja identitete plačnika in prejema pisne izjave prek e-pošte ali telefaksa, da plačnik soglaša s plačilom naročenega blaga. Po oddaji naročila s tem načinom plačila ni mogoče spreminjati vsebine naročila, končnega zneska, naslova za dostavo in drugih dogovorjenih pogojev.

Do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti PELIA ORGANIC, d. o. o. Vsako naročilo artiklov postane veljavno po prejetju celotnega plačila in se šele takrat obdela ter pošlje.

Ponudnik pošlje kupcu, ki je plačal svoje naročilo, račun v PDF-obliki na e-poštni naslov, ki ga je navedel v naročilu. Račun velja kot dokaz za reklamacijo oz. vračilo. Račun v papirni obliki kupec prejme tudi ob dostavi naročila.

 

VII. Cene v spletni trgovini in sklenitev kupoprodajne pogodbe

Vse cene so v EUR in ne vključujejo DDV, saj prodajalec – po prvem odstavku 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1; Uradni list RS, št. 13/11 s spremembami in dopolnitvami) – ni zavezanec za DDV.

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene, če ni navedeno drugače (npr. v primeru akcije in posebnih popustov).

Do nakupa oz. sklenitve kupoprodajne pogodbe pride, ko kupec s strani prodajalca prejme potrditev naročila na podani e-poštni naslov. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji ter podatki fiksirani in veljajo za kupca in prodajalca.  Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Spreminjanje podatkov o kupcu za zadevno naročilo po oddanem naročilu ni mogoče. Za spreminjanje osebnih podatkov v splošnem glejte Pravilnik o zasebnosti. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca.

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

 

VIII. Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti vsakokratnih akcij, ki se lahko med seboj razlikujejo, so navedeni ob vsakokratnih akcijskih ponudbah.

 

IX. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik (fizična oseba, ki kupi artikel za namen izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga prodajalcu pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni naslov info@pelia-organic.com. V primeru odstopa od pogodbe mora potrošnik prejeti artikel vrniti po pošti na naslov prodajalca: PELIA ORGANIC d. o. o., Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, SI-2000 Maribor.

Potrošnik mora v primeru odstopa, nemudoma oziroma najpozneje v roku 30 dni od poslanega pisnega sporočila o odstopu, vrniti podjetju prejeti artikel. Vrnjeni artikli morajo biti neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnjenemu artiklu mora biti priložena kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec.

Prodajalec vrne celotno kupnino, ki jo je plačal kupec, v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe. Pri prodajnih pogodbah lahko prodajalec zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Pri artiklih, ki tvorijo komplet, je možen odstop le od celotnega kompleta, tako da potrošnik zahteva zamenjavo celotnega kompleta ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel, ki je del kompleta, le v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je prilagojen njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo, ki je hitro pokvarljiv ali kateremu je že potekel rok uporabe.

 

X. Garancija

Za vse neželene lastnosti in napake na izdelkih PELIA ORGANIC, d. o. o., je odgovorna služba za kakovost. Vse informacije lahko dobite na info@pelia-organic.com. V primeru dokazane slabe kakovosti artikla bomo artikel zamenjali.

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil za uporabo in ravnanje z izdelkom ter ob predložitvi veljavnega računa.

Zamenjava artikla ni možna v naslednjih primerih:

a) nepravilna hramba izdelka,

b) malomarno ravnanje z izdelkom,

c) poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe.

Artikli morajo biti neodprti, nerabljeni, količinsko nespremenjeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Rok za zamenjavo izdelkov je 8 dni. Zamenjava izdelkov je mogoča le ob predložitvi zadevnega računa.

Validacijo izdelka dodatno opravi strokovna služba proizvajalca, ki prav tako odloči o upravičenosti reklamacije. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z izdelki družbe PELIA ORGANIC, d. o. o., se lahko obrnete na info@pelia-organic.com. Stvarne napake na prevzetem artiklu lahko potrošnik uveljavlja po veljavnih določilih Zakona o varstvu potrošnikov.

 

XI. Rok dobave

Spletna trgovina PELIA ORGANIC, d. o. o., želi ustreči željam kupcev, zato kupljeno blago dostavimo na vaš naslov na območju Republike Slovenije, v roku 5 delovnih dni od prejetega celotnega plačila kupnine, ki je opredeljena v spletni trgovini, ob naročilu. Za določitev točnega dneva in ure dostave vas bo predhodno poklical naš pooblaščeni dostavljavec. Pri dostavi v druge države boste za točen dan in uro dostave obveščeni s strani našega logista. Cena dostave v druge države je opredeljena v naročilu.

Dostava izdelkov poteka le ob delovnih dnevih.

 

XII. Varnost podatkov

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. PELIA ORGANIC, d. o. o., ima integriran plačilni vmesnik PayPal, ki služi za varno izvajanje plačil prek interneta. 

S pomočjo sistema PayPal so vzpostavljeni učinkoviti varnostni ukrepi, zato so zasebni in finančni podatki (številke plačilnih in kreditnih kartic ter načini plačevanja) zaščiteni, ko jih pošiljate prek interneta. Za varnost in kodiranje podatkov prek sistema PayPal se uporablja 128-bitni varnostni protokol Secure Sockets Layer (SSL).

Kupec je sam odgovoren za dostop do svojega uporabniškega računa in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov ter gesel. Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in podjetju PELIA ORGANIC, d. o. o., odgovarja za škodo, nastalo zaradi morebitne navedbe netočnih oziroma neresničnih podatkov.

 

XIII. Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 86/2004) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani in spletne trgovine PELIA ORGANIC, d. o. o., bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, posebnih ponudb, računov in druge potrebne komunikacije.

 

Upravljavec bo obdeloval navedene podatke iz ___. točke teh pogojev za namen:

a) kontaktiranja uporabnika za potrebe izvedbe naročila,

b) dostave naročila,

c) izdaje računa,

d) izvajanja funkcije shranjevanja priljubljenih artiklov v uporabnikovem profilu,

e) izvedbe nakupa v spletni trgovini,

f) uveljavljanja garancij.

 

Upravljavec bo obdeloval navedene osebne podatke za druge namene pod pogojem, da je uporabnik za take druge namene obdelave podatkov podal prostovoljno pisno soglasje:

a) profiliranje uporabnikov za pripravo prilagojenih ponudb blaga in storitev z uporabo e-pošte, SMS-sporočil, telefona ali klasične pošte,

b) neposredno trženje ponudb blaga in storitev, akcijskih prodaj, ugodnosti,

c) obveščanje o drugih spremembah oz. novostih, izvajanje tržnih raziskav o kakovosti artiklov in storitev ter o potrebah po dodatnih storitvah.

 

Upravljavec bo osebne podatke obdeloval do izpolnitve namena za obdelavo oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov. Osebni podatki se hranijo do preklica soglasja s strani uporabnika. Uporabnik lahko kadarkoli posreduje svoj preklic soglasja prek e-poštnega naslova info@pelia-organic.com. Kadar je rok hrambe osebnih podatkov določen z zakonom, upravljavec hrani osebne podatke uporabnika v skladu z zakonskimi zahtevami.

Upravljavec zbira osebne podatke tudi ob obisku njegove spletne trgovine in spletne strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja določenih funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletne strani in spletne trgovine ter štetja obiskovalcev spletne strani.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil v spletni trgovini. Za potrebe zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP-naslovi, s katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine. Vsakemu uporabniku je ob prvem vstopu v spletno trgovino dodeljen piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Več glede uporabe piškotkov lahko preberete v Pojasnilu o uporabi piškotkov.

Upravljavec se v skladu z zakonodajo zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bo upravljavec uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in jih ne bod posredoval tretjim osebam. Več o varstvu osebnih podatkov in pravicah uporabnika lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

 

XIV. Komunikacija

Uporabnik lahko v postopku registracije ali pri oddaji naročila, prostovoljno označi, ali želi prejemati e-novice in/ali promocijska sporočila s strani upravljavca. Svojo privolitev lahko kadarkoli prekliče s pisnim sporočilom, ki ga pošlje na e-poštni naslov info@pelia-organic.com.

 

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

a) jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila;

b) pošiljatelj mora biti jasno razviden;

c) različne akcije, promocije in druge tržne tehnike morajo biti kot takšne tudi označene, prav tako pa morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

 

Izrecno željo uporabnika po prekinitvi prejemanja e-novic, reklamnih sporočil in obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

 

XV. Avtorske pravice

Upravljavec spletne trgovine si, v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP), v celoti pridržuje avtorske in druge pravice intelektualne lastnine do vsebin spletnega portala. Vsakršno nepooblaščeno objavljanje, kopiranje, reproduciranje, distribuiranje ali drugačno uporabljanje vsebin te spletne trgovine, ki ni v skladu s temi Splošnimi pogoji poslovanja (in uporabe), je strogo prepovedano in bo sodno preganjano.

Uporabnik oz. potrošnik izrecno zagotavlja, da z objavo vsebin v spletni trgovini niso kršene osebnostne pravice in pravice intelektualne lastnine tretjih oseb.

 

XVI. Omejitev odgovornosti

Upravljavec si prizadeva zagotavljati tehnične pogoje, ki uporabnikom zagotavljajo nemoteno uporabo spletne trgovine. Iz tehničnih razlogov (potrebe vzdrževanja ali zamenjave opreme), si upravljavec spletne trgovine pridržuje pravico do krajših prekinitev dostopnosti spletne trgovine. Odgovornost upravljavca spletne trgovine in njegovih pogodbenih izvajalcev za kakršnokoli škodo ali neprijetnosti, ki bi iz tehničnih razlogov nastale uporabniku, kot posledica prekinitve delovanja oziroma motenega dostopa do spletne trgovine, je v celoti izključena.

Upravljavec spletne trgovine ne odgovarja za morebitne napake ali zlorabe, ki so posledica uporabe storitve spletnega naročila na neustrezno zavarovanem uporabnikovem računalniku.

Upravljavec spletne strani se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Uporabnik na lastno odgovornost upošteva zapisane zdravstvene nasvete in priporočila.

Upravljavec ne odgovarja za vsebino zunanjih spletnih strani, do katerih lahko uporabnik dostopa prek povezav, objavljenih na spletni strani upravljavca.

Če uporabnik ugotovi, da spletna stran vsebuje nepravilnosti, lahko o tem obvesti upravljavca na e-poštni naslov info@pelia-organic.com.

Upravljavec in uporabnik drug drugemu ne odgovarjata za kakršnokoli škodo, zamudo ali neskladnost ravnanja s temi Splošnimi pogoji poslovanja, ki so posledica višje sile ali naklepnega ravnanja tretjih oseb.

Vsi uporabniki se zavedajo, da vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Upravljavec ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne trgovine. Uporabniku se priporoča, da med uporabo spletne trgovine zagotovi ustrezno zaščito svoje opreme (protivirusni programi, požarni zid, itd.).

 

XVII. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo prek e-poštnega naslova info@pelia-organic.com ali po klasični pošti na naslov:

PELIA ORGANIC, d. o. o.

Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6

SI-2000 Maribor, EU

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu predviden čas obravnave in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Upravljavec si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.

Ponudnik, kot ponudnik blaga in storitev na območju Republike Slovenije, objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL. Navedena ureditev je skladna z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, z Uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembo Uredbe (ES) št. 2006/2004 in z Direktivo 2009/22/ES.

 

XVIII. Končne določbe

Vsakokratno veljavni Splošni pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani www.pelia-organic.com. Enako velja za vse morebitne spremembe in dopolnitve veljavnih splošnih pogojev.

Upravljavec si pridržuje pravico kadarkoli spremeniti te Splošne pogoje poslovanja. Obveznost obvestila o spremembi je izpolnjena z ustrezno objavo aktualne različice Splošnih pogojev poslovanja na spletni strani. Sprememba Splošnih pogojev poslovanja stopi v veljavo z dnem objave, razen, če veljavni predpisi določajo drugače.

Če se uporabnik s spremenjenimi ali dopolnjenimi Splošnimi pogoji poslovanja ne bi strinjal, mora takoj prenehati uporabljati spletno trgovino, sicer še šteje, da soglaša s spremembo Splošnih pogojev poslovanja.

Ti Splošni pogoji poslovanja pričnejo veljati z dnem objave na spletni strani/v spletni trgovini.

V primeru vprašanj, ki ne bi bila urejena s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se uporabi pravo po sedežu prodajalca/upravljavca.

Pogodbeni stranki bosta vse morebitne spore reševali sporazumno. Če to ni mogoče, je za reševanje spora pristojno zadevno sodišče v Mariboru.

 

Maribor, 1. 9. 2020

PELIA ORGANIC, d. o. o.

Iva Rat, direktorica